Despre mine

Cit se datoreaza televiziunii si cit talentului personal in ascensiunea brandului “Mihai Bendeac”?
M.B.: Televiziunea are un rol covarsitor. Mihai Bendeac era la fel de talentat si inainte de asta, pe vremea cand “mancam teatru pe paine”. Dar daca acest nume incepe sa devina un brand, asta se datoreaza mult si televiziunii, recunosc.
Ce loc ocupa teatrul in inima ta?
M.B.: In loc de raspuns, am sa va impartasesc rezultatele unui experiment pe care l-am facut pe vremea in care jucam Richard al III-lea. Cu 5 minute inainte de spectacol aveam 38,1 temperatura si tensiunea o luase razna. La inceputul piesei aveam 77 de kilograme. Pana la aplauze pierdeam 2 kilograme…
Ce anume din copilaria ta anunta ca vei fi un actor de succes?
M.B.: Faptul ca puneam in scena pentru familie si vecini diferite schite de Caragiale. Mama sustine, pe de alta parte, inceput de mic sa imit diferite persoane…
Esti nascut intr-o zodie care “predispune” la actorie (Florin Piersic, Dan Puric, Stefan Iordache sunt Varsatori ca sa pomenim doar pe citiva de la noi). Care a fost drumul tau catre teatru? A fost drept, sau ai ocolit nitel?
M.B.: Pe la 13-14 ani ma visam Ioanitoaia sau Ioan Chirila. Asta era visul meu… Mi-as fi dorit sa ajung cel mai bun ziarist sportiv din Romania. Daca stau bine sa ma gandesc, incepusem chiar niste meditatii (au fost ultimele din viata mea). Dar cand tatal meu mi-a daruit pe la 15 ani o carte despre Toma Caragiu, am avut nevoie de o noapte ca sa ma decid ca asta trebuie sa fac toata viata. Daca ne referim la zodii, am o prietena care mi-a atras atentia asupra faptului ca sunt un varsator pur-sange.
La  Revolutie, Mihai Bendeac avea sase ani. Ce faceai tu cind se tragea cu arme adevarate in Piata Revolutiei? Te jucai de-a teroristii?
M.B.: Imi placea foarte mult faptul ca stateam impreuna cu bunicii, cu parintii, cu vecinii… Eram adunati in fata televizorului. In adolescenta si chiar mai inainte a inceput sa ma pasioneze atat de mult acest subiect incat am studiat perioada 1965-1990 in cele mai mici detalii.
Despre Mihai Bendeac altfel decit il stim: familia, frati, surori, hobby-uri.
M.B.: Tata lucreaza la Administratia Domeniilor Statului, dar nu ma intrebati ce face exact. Mama e in anul II la o scoala de asistente medicale pentru ca toata viata si-a dorit sa lucreze in spital. Fratele meu are 8 ani jumate si vrea sa devina jucator de fotbal sau antrenor sau soldat in Counter-Strike. Inca se mai gandeste… Daca tot m-ati intrebat de hobby-uri… Merg sa vad toate filmele care apar in cinematograf alaturi de criticul Gabi Cotabita, care a vazut la viata lui toate peliculele de la Fratii Lumiere incoace. In rest, imi place sa mananc in oras, sa ma dau cu rolele, sa ma plimb, sa ies cu prietenii, sa joc FIFA, sa citesc etc.
“Sunt tânar, Doamna, vinul ma stie pe de rost/si ochiul sclav îmi car? fecioarele prin sânge”. Sunt primele doua versuri dintr-o poezie de Mircea Dinescu. Continua intr-o maniera personala. Sint tinar, Doamna…
M.B.: Daca-mi permite domnul Dinescu, am sa adaug un vers ce nu-i apartine : “Leoaica tanara iubirea, mi-a sarit in fata…”
Care dintre personajele interpretate de tine iti place cel mai mult?
M.B.: Pot sa va spun ce personaj ma enerveaza cel mai mult: Mihai Bendeac…
Base de la Mondenii este mai popular decit Base de la Cotroceni. Ai primit vreun telefon de atentionare de la Cancelaria prezidentiala? (Stiu, ai primit si de la Sinteza Zilei )
M.B.: Daca o sa dispar si eu ca Elodia, veti stii de ce… Atat va spun. Daca presedintele Basescu ar aparea in persoana in show-ul nostru, nici n-are nevoie sa se mai incurce cu vreo campanie electorala. Imaginati-va un duet Basescu de la Mondenii – Basescu real. Nu va incruntati a mirare! Presedintele Bush a facut un scheci cu un actor care il imita foarte bine. Basescu ar avea sansa de a deveni cel mai cool si mai open-minded politician din istoria post-decembrista.
Ti-a spus cineva ca ai fatza de politician? Nu a incercat nimeni sa te atraga pe o lista de partid?
M.B.: Imi doresc o cariera politica, candva. Dar numai in contextul in care voi fi sigur ca pot realiza ceva. Eu am fobia esecului. Tocmai de-aia am avut succes in profesie pana acum. Mi-e rusine sa dezamagesc.
Succesul a schimbat ceva in felul tau de a privi lumea? (Adica ne privesti mai de sus, esti mai arogant?)
M.B.: Cine spune ca nu s-a schimbat odata cu celebritatea ori e ipocrit, ori e tampit. Nu ai cum sa nu te schimbi. Eu vreau sa cred ca n-am devenit arogant.

(sursa Adevarul)

 

 

Copyright © 2008-2012 Mihai Bendeac.Ro Toate drepturile rezervate. Administrat si intretinut de: Oversize